1. Campings Tsjechie
  2. Omgeving Praag

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Tsjechiƫ.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl

Omgeving Praag

Doordat Praag redelijk bespaard bleef tijdens de Wereldoorlogen is de stad wereldberoemd geworden door zijn prachtige historische bouwwerken. In het centrum vindt u hoogstaande architectuur die u nergens anders ter wereld tegen komt. U vindt er een combinatie van Romaanse, Gotsche en Classistische bouwstijlen.

De culturele rijkdom is bovendien een inspiratiebron voor kunstenaars en artiesten die van heinde en ver komen om hun kunsten te vertonen in de Tsjechische hoofdstad. In de vele muziekhallen die de stad rijk is, kunt genieten van onder meer klassieke composities of moderne balletvoorstellingen.

Het centrum van Praag begint redelijk westerse prijzen te hanteren voor eten en drinken. Net buiten het stadshart kunt u echter nog goed uiteten gaan voor een een vriendelijke bedrag.

Kamperen rondom de stad is uitstekend te doen. Camping Sunny Camp is bijvoorbeeld een camping die op tien kilometer van het stadshart ligt. Met de bus of metro bent u binnen een kwartiertje in de stad.

Iets verder op een klein half uurtje van Praag vindt camping Matyas. Hier staat u vrij in de natuur naast rivier Vltava.

Dicht bij de hoofdstad en voorzien met meer faciliteiten is camping Praha. Met twee zwembaden, trampolines en een sportveld ideaal voor wie Praag met sporten wil combineren.