1. Campings Tsjechie
  2. Moravië

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Tsjechië.
  2. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl

Moravië

Moravie, het gebied in het oostelijk deel van Tsjechië is in te delen in noord en zuid.
Zuid-Moravië wordt aangeprezen als een van de beste wijnstreken in Europa. U vindt door het hele gebied befaamde wijnfestivals, waarbij u met volle teugen van de nieuwste wijnen kunt genieten. Ook staat Zuid-Moravië vol met kastelen en kloosters die de geschiedenis van het Habsburgse rijk doen herleven.

Noord-Moravië dat grenst aan Polen is een gebied dat in de winter de skiërs bekoort en in de zomer de wandelaars en fietsers naar talle evredenheid bezighoudt. Het gebied bestaat voornamelijk uit een woest hooggebergte. Een prachtgebied voor de avonturier dus. Vooral een tocht door de Moravische Karst is indrukwekkend. Dit ondergrondse grottenlabyrinth is simpelweg spectaculair en een grote vindplaats van herinneringen aan de steentijd.

Aan de oevers van de rivier Jihlave ligt camping Kratochvil. Het ligt midden in de natuur en krijgt op verzoek heerlijk versgebakken brood bij het ontbijt.

Camping Baldovec is een prachtige locatie om te kamperen met een groot aanbod van sportfaciliteiten. Van tennisbanen tot het huren van fietsen. Weet u wat? U kunt zelf een kijkje nemen op de webcam.

Een camping dichtbij een van de hoofdsteden van Moravië, Brno, is camping Hana. De stad is dichtbij maar staat nog steeds op een plek midden in de natuur. Ideaal voor een mix van sportieve tochten en culturele uitstapjes.